Sølen og ridetur

 

Da er Rekruttsamlinga på Sølen over. I tillegg til rekruttlaget, var det vanlig NBFkurs, så vi var nesten 60 ekvipasjer samlet på Sølenstua. Det krydde av hunder over alt, i alle former og fasonger, fra Lanceer til cair terrier og Border Terrier. Og Mosa kosa seg med både labbisen Cleo, Tutta og borderterrier’n August. Og vi har hatt stekende sol, og iskald vind og kuldegrader på natta…..

I løpet av uka fikk vi ulike oppgaver som skulle løses, Mosa fikk bl a et spor på 2 km, lagt opp som et A konkurransespor. Og vi brukte ca 30 minutter, og manglet «bare» pinne nr 3. Flinke jenta! Og det er ikke bare-bare å gå det meste av sporet på tørr mose.

Da vi skulle begynne å trene på mandagen, og jeg skulle legge ut spor til Ann Kristin og Tutta, rakk jeg å gå 100 meter (!!) før jeg gikk rett på huggormen!!! Fyttigrisen!! så ekkel. Og jeg ble så redd! Visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, så jeg sto helt musemuse stille. En god stund faktisk. Før jeg turte å gå videre. Og så var det å huske vinkler, telle skritt og merke sporet.. Ikke bare-bare det skal jeg si dere! Og når jeg kom opp til stamplassen igjen, skulle jeg da prøve å ikke virke like hysterisk som jeg egentlig var, og kom til å tenke på at kanskje ormen egentlig var død.. Men når AK gikk sporet med Tutta og fikk se ormen var det ikke mye tvil om at den var levende nei! Og det var heller ikke bare EN der, men TO!! Og kjempestoooooor! Og som dere ser på bildet; det er to hoder der…..

Ellers har vi trent på felt, og jeg syns nå det begynner å bli bra! Mosa samarbeider mer på feltet med meg, og ikke bare skal «klare sjøl» 🙂 Som en test på hvordan «feltformen» er, la vi opp et fullt felt på 50×50 meter, og 5 gjenstander. Jeg glemte å legge ut den siste… Og Mosa fant 4 stk på korte 3 minutter og 12 sekunder! 🙂

 Mosa i feltet

Siden Tom trakk seg fra Rekruttlaget, ble det en plass ledig, og den fikk Caroline og Tibra 🙂 Så nå er vi hele 3 aussier, av 5 stk:)

 

Torsdagskvelden var det demo og appellen i D og A. Og Mosa og jeg viste D, mens Kari H viste A. Og Mosa gjorde masse ablegøyer i mellom øvelsene hun som hun pleier, og jo mer publikum lo og klappa, jo morsommere (les mer ablegøyer) hadde Mosa det.. Og kanskje ikke helt jeg 🙂 men uansett, hun har ikke glemt gamle kunster hun.

 Lineføringa

 Fram i line.. (den gikk litt for fort på vei ut, vi har da trent fremmadsending på vite!)

 

 

 Hopla!

Vi har også fått trent litt LP. Vi fikk en ettermiddag på torsdag tror jeg det var, til å bruke Lp banen. Og da trente jeg på fremmadsending. Det er ikke ofte jeg har mulighet til å ha 4 figuranter og da må det benyttes. Gikk ganske bra med line på, men har ikke kontroll på vesla uten… Skikkelig pirkeøvelse…

 Hals!:)

 Vakker!

 Blir bare mer og mer lik mammaen sin!

Uka ble avslutta med parallellspor, for alle 5 hundene, med ca 15 meter mellomrom. Og 5 pinner, og det var førstemann i mål. Og dæven så stressa jeg ble 🙂 Og Mosa og jeg kom først i mål, med alle pinnene, men dommer valgte å gi 1.plassen til Caroline og Tibra fordi de hadde mindre erfaring. Men jeg fikk nå en øl når vi kom til middagen av dommeren jeg også 🙂

Nå er tanteungen min Eli her, sammen med mamma. Og vi har allerede vært på 2 rideturer, både med hester fra Stall C og Stella, Rappen og Tussi faktisk 🙂 🙂

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

4 svar til Sølen og ridetur

 1. Caroline sier:

  Det var veldig koselig å bli kjent med dere! Mosa er bare en herlig frøken, lykke til videre med henne 🙂 Håper vi sees på siste samling i august.

 2. Fiiineste Mosa-mor, du må titte innom når du er sørover så jeg kan få et Mosa-kyss eller to :)!! Koselig å være roomies på Sølen, en super uke :)!!! Thanks :)!!

 3. Linda sier:

  Mosa er bare nydelig! Og det gjør ingenting at hun er så flink heller :))
  Fortsatt god sommer!!
  Klem fra Farmor

 4. Heidi sier:

  Enig, Mosa er bare nydelig ! Så vakker hun har blitt ! Og så lik sin mor, det tok jo litt tid før hun be vakker og :))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s